«Επιχορήγηση του ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου»

Εγγραφή στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λέσβου

Πατήστε εδώ

Εξασφάλιση Χρηματοδότησης για την Υλοποίηση του Έργου: «Επιχορήγηση του ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» για τη προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 99/2017».

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση εντάχθηκε οριστικά και εξασφάλισε χρηματοδότηση το Έργο με Τίτλο: «Επιχορήγηση του ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» για τη προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις  διατάξεις του ΠΔ 99/2017».

Ο Συνολικός Π/Υ του Έργου είναι 1.213.000 €

Ο Π/Υ του έργου επιμερίζεται ως εξής:

α) 750.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών &

β) 463.000 € από Ίδιους Πόρους του ΝΠΔΔ «ΚΠ & Α».

Το έργο αφορά τους Σταθμούς:

Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Μυτιλήνης

Παιδικό Σταθμό «Τέρπανδρος Αναστασιάδης»

Γ’ Παιδικό Σταθμός Μυτιλήνης

Δ’ Βρεφονηπιακό Σταθμός Μυτιλήνης

Βρεφικό Σταθμό «Μαρία Αμπατζή»

Παιδικό Σταθμό Παμφίλων

Βρεφονηπιακό Σταθμό Μόριας

Παιδικό Σταθμό Σκοπέλου

Παιδικό Σταθμό Παπάδου

Παιδικό Σταθμό Πλωμαρίου «Τραγάκειος»

Παιδικό Σταθμό Αγιάσου

Παιδικό Σταθμό Αγίας Παρασκευής

Παιδικό Σταθμό Καλλονής

Παιδικό Σταθμό Ερεσού

Παιδικό Σταθμό Πέτρας

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα γίνουν εργασίες οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και κυρίως θα καλύψουν τις απαιτήσεις ασφαλείας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε με την άψογη συνεργασία και την συλλογική δουλειά των υπηρεσιών του Οργανισμού μας, της  Δ/νσης Προγραμματισμού και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου να  υποβάλουμε  μια πλήρη πρόταση, με αποτέλεσμα  να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση της με 750.000 ευρώ.

Βεβαίως η πρόταση μας θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί  εάν ο Οργανισμός δεν είχε την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με 463.000 ευρώ, από ίδιους πόρους την συμμετοχή του, στο συνολικό προϋπολογισμό 1.213.000 κόστους του έργου.  Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το πως η χρηστή διοίκηση και διαχείριση και ο σωστός σχεδιασμός μας, μας επιτρέπουν να διαθέτουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό από ίδιους πόρους, μιας και το ΝΠΔΔ είναι πλέον ένας δημοτικός οργανισμός που φροντίσαμε να είναι οικονομικά υγιής. Αυτήν μας την φροντίδα μπορούμε σήμερα να την επιστρέφουμε στους κατοίκους μας με πράξεις (σε ότι αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς ο εξασφαλισμένος από Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ) , πιστοί στην πάγια  πολιτική μας θέση:   η οικονομία να υπηρετεί τους πολίτες και όχι οι πολίτες την οικονομία.»

Αναστασία Αντωνέλλη

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ